zm skiba

kps

CenyRolnicze
26 kwietnia 2024, Piątek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 4.0245 EUR EUR - 4.3225 GBP GBP - 5.0414 DKK DKK - 0.5796
Archiwum


26.04.2024 14:34 DRÓB, cena tuszki hurt: 7,70-8,70 zł/kg, średnia: 8,19 zł/kg (na podstawie informacji z 11 ubojni)

26.04.2024 MATIF: pszenica MAJ24: 211,75 (+1,44%), kukurydza CZE24: 208,50 (+0,48%), rzepak MAJ24: 440,25 (-0,40%)

26.04.2024 SPRZEDAM 40 T PSZENŻYTA, trans. firmowy, mazowieckie, węgrowski, 07-111, tel.: 513 811 367

26.04.2024 SPRZEDAM 10 T GROCHU, trans. firmowy, zachodniopomorskie, świdwiński, 78-314, tel.: 608 672 204

25.04.2024 SPRZEDAM 40 T RZEPAKU, trans. firmowy, śląskie, zawierciański, 42-436, tel.: 513 159 150

23.04.2024 SPRZEDAM 2 BYKI, mieszaniec, 700 kg, mazowieckie, siedlecki, 08-113, tel.: 660 688 750

Sprzedam Warchlaka krajowego 1000szt, waga 30kg, zaszczepione,Transport+kredytownie. Tel 500 072 455, 504 177 184

21.04.2024 SPRZEDAM 90 T PSZENICY PASZ., trans. firmowy, warmińsko-mazurskie, gołdapski, 19-520, tel.: 692 978 880

21.04.2024 SPRZEDAM 90 T ŻYTA KONS., trans. firmowy, opolskie, oleski, 46-325, tel.: 660 470 946

21.04.2024 SPRZEDAM 2 BYKI, mieszaniec, 500 kg, małopolskie, nowotarski, 34-745, tel.: 600 856 595

21.04.2024 SPRZEDAM 7 BYKÓW, mieszaniec, 750 kg, wielkopolskie, leszczyński, 64-140, tel.: 601 741 432

Dodaj komunikat

agrifirm

agrifirm

Mięso z drukarki 3D trafi na rynek w 2022 r.

Redakcja

Izraelska firma Meat-Tech 3D ogłosiła w tym tygodniu, że podpisała umowę nabycia 100% kapitału zakładowego Peace of Meat PV, pionierskiego belgijskiego producenta hodowlanych produktów ptasich. Nowy właściciel wierzy, że będzie w stanie wykorzystać technologie Peace of Meat, w tym nowe hybrydowe produkty spożywcze, w celu przyspieszenia wejścia na rynek, podczas gdy Meat-Tech opracuje przemysłowy proces uprawy i produkcji mięsa przy użyciu technologii biodruku 3D, bez szkody dla zwierząt. 

 

Peace of Meat opracowało zastrzeżoną technologię bioreaktora opartą na komórkach macierzystych do hodowli tłuszczów zwierzęcych z kurczaków i kaczek, bez szkody dla zwierząt. Przeprowadzono szereg testów smakowych, wykazując potencjał tego, że tłuszcz hodowlany ma poprawiać smak produktów białkowych pochodzenia roślinnego. Pierwsze oczekiwane zastosowanie tej technologii dotyczy hybrydowych produktów spożywczych, łączących białko roślinne z hodowlanym tłuszczem zwierzęcym, zaprojektowanych w celu zapewnienia analogów mięsa o cechach (smaku i konsystencji) zbliżonych do tradycyjnych produktów mięsnych. Meat-Tech szacuje, że pierwsze produkty hybrydowe oparte na technologii Peace of Meat mogą trafić na rynek już w 2022 roku.

 

 

- Nowatorska technologia Meat-Tech do produkcji mięsa z wykorzystaniem druku 3D zyskuje coraz większe uznanie na całym świecie. Dzięki naszej strategii przejęć wierzymy, że możemy przekształcić Meat-Tech w wiodące światowe centrum i główny ośrodek dla innowacyjnych i przełomowych rozwiązań spożywczych opartych na komórkach. Te produkty są zarówno zdrowe, jak i przyjazne dla środowiska. Połączenie kapitału ludzkiego Peace of Meat i technologii sprawia, że ​​to przejęcie jest znaczącym krokiem w tym kierunku. Cieszę się, że oba zespoły zarządzające mają wspólną wizję i strategię i mogą połączyć siły, aby przyspieszyć rozwój i stworzyć realne alternatywy na światowym rynku mięsnym - oświadczyła Sharon Fima, CEO Meat-Tech.

 

 

Źródło: euromeatnews.com 

 

 

 

 

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz

POLECAMY


Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu