zm skiba

kps

CenyRolnicze
18 marca 2024, Poniedziałek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.9528 EUR EUR - 4.3086 GBP GBP - 5.0343 DKK DKK - 0.5777
Archiwum


18.03.2024 14:24 DRÓB, cena tuszki hurt: 7,80-8,80 zł/kg, średnia: 8,11 zł/kg (na podstawie informacji z 9 ubojni)

18.03.2024 MATIF: pszenica MAJ24: 197,25 (+1,15%), kukurydza CZE24: 183,50 (+ 0,96%), rzepak MAJ24: 443,25 (+1,60%)

18.03.2024 SPRZEDAM 12 T PSZENŻYTA., trans. firmowy, lubuskie, gorzowski, 66-446, tel.: 609 605 416

18.03.2024 SPRZEDAM 15 T PSZENICY PASZ., trans. firmowy, lubuskie, gorzowski, 66-446, tel.: 609 605 416

17.03.2024 SPRZEDAM 10 BYKÓW, hf, 800 kg, wielkopolskie, gostyński, 63-840, tel.: 783 888 781

17.03.2024 SPRZEDAM 30 BYKÓW, mieszaniec, 750 kg, łódzkie, łowicki, 99-434, tel.: 696 130 651

17.03.2024 SPRZEDAM 10 BYKÓW, mieszaniec, 700 kg, małopolskie, wadowicki, 34-120, tel.: 697 500 066

15.03.2024 SPRZEDAM 1 BYKA, hf, 700 kg, pomorskie, malborski, 82-213, tel.: 506 329 290

14.03.2024 SPRZEDAM 10 BYKÓW, mieszaniec, 700 kg, lubelskie, bialski, 21-518, tel.: 695 079 909

13.03.2024 SPRZEDAM 340 TUCZNIKÓW, 135-140 kg, 57-58%, warmińsko-mazurskie, nowomiejski, 13-300, tel.: 517 413 854

13.03.2024 SPRZEDAM 4 BYKI, mieszaniec, 850 kg, podlaskie, sokólski, 16-140, tel.: 501 788 419

Dodaj komunikat

kowalczyk

kowalczyk

Niemcy produkują mniej mięsa

Redakcja

Według danych Federalnego Urzędu Statystycznego (Destatis) produkcja mięsa w Niemczech spadła o około 2,6% lub 102 700 ton w porównaniu z pierwszym półroczem 2018 r. W tym czasie ubito o 1,2 mln świń mniej niż w pierwszych sześciu miesiącach ub.r.

 

W pierwszych sześciu miesiącach 2019 r. w niemieckich rzeźniach zabito 29,4 mln świń, bydła, jagniąt, kóz i koni. Ubojnie, wyprodukowały 3,9 miliona ton mięsa, w tym drobiu.

 

Ilość wyprodukowanej wieprzowiny wyniosła w pierwszym półroczu 2019 r. 2,6 mln ton: o 3,7% mniej niż w tym samym okresie w 2018 r. (-100,500 ton), przy uboju 27,2 mln świń (1,2 mln mniej, -4,3%).

 

Wieprzowina stanowiła większość komercyjnej produkcji mięsa (około 65,8%), a następnie drób (20,0%) i wołowina (13,8%). Jagnina, kozina i mięso końskie stanowiły ogółem jedynie około 0,3% całkowitej produkcji mięsa.

 

Źródło: www.pig333.com

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz

POLECAMY


Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu