kojs

skiba

CenyRolnicze
02 maja 2024, Czwartek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 4.0474 EUR EUR - 4.3323 GBP GBP - 5.0670 DKK DKK - 0.5808
Archiwum


03.05.2024 MATIF: pszenica MAJ24: 209,75 (+2,44%), kukurydza CZE24: 202,00 (+1,51%), rzepak SIE24: 469,75 (+0,70%)

29.04.2024 13:46 DRÓB, cena tuszki hurt: 7,70-8,90 zł/kg, średnia: 8,36 zł/kg (na podstawie informacji z 11 ubojni)

29.04.2024 SPRZEDAM 6 BYKÓW, mięsny, 600 kg, świętokrzyskie, kielecki, 26-004, tel.: 506 619 161

Dodaj komunikat

kowalczyk

agrifirm

Oznaki wystopowania zjazdu cen skupu jałówek i byków rzeźnych

Redakcja
bydlo bydo karmienie

Z cenników wystawionych przez firmy z branży mięsnej w dniu 22 lutego 2016 na portalu CenyRolnicze.pl wynika, że na początku tego tygodnia mamy do czynienia z wyhamowywaniem spadków cen młodego bydła.

Krowy rzeźne nadal bez zmian lub lekko w górę.

 

Ceny średnie zarówno byka jak i jałówki w wadze żywej praktycznie nie zmieniły się, poza groszem obniżki tego pierwszego. Na wbc natomiast młode bydło zanotowało spadek rzędu po - 5 groszy na kilogramie, co w porównaniu z ubiegłymi tygodniami wygląda prawie jak "podwyżka". Średnia cena żywca krowy rzeźnej nie zmieniła się, na wbc za to umocniła się o + 4 grosze.

Ceny skupu bydła rzeźnego w wadze żywej:
Ceny byków: 5,20-8,00 zł/kg, średnia: 6,85 zł/kg, (15.02.2016: 6,86 zł/kg);
Ceny jałówek: 5,00-7,30 zł/kg, średnia: 6,11 zł/kg (15.02.2016: 6,11 zł/kg);
Ceny krów: 2,00-5,80 zł/kg, średnia: 4,56 zł/kg (15.02.2016: 4,56 zł/kg).

Ceny skupu bydła rzeźnego na WBC:
Ceny byków: 9,00-13,60 zł/kg, średnia: 12,40 zł/kg (15.02.2016: 12,45 zł/kg);
Ceny jałówek: 7,70-13,80 zł/kg, średnia: 11,72 zł/kg (15.02.2016: 11,77 zł/kg);
Ceny krów: 5,90-11,00 zł/kg, średnia: 10,34 zł/kg (15.02.2016: 10,30 zł/kg).

Podane ceny netto (bez VAT).

Źródło: http://www.cenyrolnicze.pl/bydlo/byki-jalowki-krowy

 

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz

POLECAMY


Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu