zm skiba

skiba

CenyRolnicze
25 kwietnia 2024, Czwartek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 4.0276 EUR EUR - 4.3198 GBP GBP - 5.0427 DKK DKK - 0.5792
Archiwum


25.04.2024 MATIF: pszenica MAJ24: 208,75 (+0,12%), kukurydza CZE24: 207,50 (-1,43%), rzepak MAJ24: 442,00 (+0,06%)

25.04.2024 SPRZEDAM 40 T RZEPAKU, trans. firmowy, śląskie, zawierciański, 42-436, tel.: 513 159 150

24.04.2024 14:01 DRÓB, cena tuszki hurt: 7,20-8,20 zł/kg, średnia: 7,62 zł/kg (na podstawie informacji z 11 ubojni)

23.04.2024 SPRZEDAM 2 BYKI, mieszaniec, 700 kg, mazowieckie, siedlecki, 08-113, tel.: 660 688 750

Sprzedam Warchlaka krajowego 1000szt, waga 30kg, zaszczepione,Transport+kredytownie. Tel 500 072 455, 504 177 184

21.04.2024 SPRZEDAM 90 T PSZENICY PASZ., trans. firmowy, warmińsko-mazurskie, gołdapski, 19-520, tel.: 692 978 880

21.04.2024 SPRZEDAM 90 T ŻYTA KONS., trans. firmowy, opolskie, oleski, 46-325, tel.: 660 470 946

21.04.2024 SPRZEDAM 2 BYKI, mieszaniec, 500 kg, małopolskie, nowotarski, 34-745, tel.: 600 856 595

21.04.2024 SPRZEDAM 7 BYKÓW, mieszaniec, 750 kg, wielkopolskie, leszczyński, 64-140, tel.: 601 741 432

Dodaj komunikat

kowalczyk

kowalczyk

O FIRMIE

Zakład Przetwórstwa Mięsnego KONIAREK

450 pkt

Kozia Góra 40, 99-307 Strzelce
Województwo : łódzkie,
Powiat: kutnowski
NIP: 7750005146
REGON : 610015630

Na Portalu CenyRolnicze.pl od : 2015-09-11 12:59:27

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „KONIAREK” jest firmą o charakterze rodzinnym z rodowodem rolniczym.

 

Podkreśla to nazwisko użyte w logo firmy oraz usytuowanie przedsiębiorstwa na terenie gospodarstwa rolno – sadowniczego w Koziej Górze, gmina Strzelce.

 

O ogromnym potencjale i dynamice Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „KONIAREK”, świadczy kalendarium rozwoju firmy:

1991 - uruchomienie uboju trzody chlewnej,

1992 - uruchomienie przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin,

1994 - wydzierżawienie upadłych Zakładów Mięsnych w Kutnie,

1995 - wykupienie na własność Zakładów Mięsnych w Kutnie,

2004 - wybudowanie nowego Zakładu ubojowo – rozbiorowego, o zdolności ubojowej 1000 szt trzody i 200 szt bydła dziennie,

czerwiec 2006 dobudowano i oddano do użytku nowy Zakład produkcji wędlin wpisany architektonicznie w już istniejącą część ubojowo – rozbiorową o zdolności produkcyjnej 40 ton na dobę.

 

Na terenie nowo powstałego zakładu wybudowano biologiczno – chemiczną oczyszczalnię ścieków – o wydajności 300 m3 na dobę.

 

Firma posiada także nowoczesną bazę transportową przystosowaną do dystrybucji towarów. Nasze atuty to : Produkcja i handel mięs w oparciu o polski surowiec. Oryginalne receptury, które pozwalają produkować wyroby o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie. Nowoczesne linie technologiczne a w szczególności system pakowania.

 

Wysokie walory jakościowo – smakowe. Na przestrzeni kilkunastu lat działalności firma uruchomiła 48 własnych sklepów rozmieszczonych na terenie województwa łódzkiego, mazowieckiego i kujawsko – pomorskiego.

 

Wyroby Zakładu sprzedawane są w wielu regionach Polski przez sieć hurtowni Grupa Bruno Tassi, Hurtownie Polskie, Polskie Wędliny oraz markety E.Leclerc i Kaufland Polska. Zakład uzyskał uprawnienia eksportowe na Europę i nawiązał współpracę z klientami z Grecji i Macedonii oraz rozpoczął na szeroką skalę eksport do krajów Unii Europejskiej tj. Belgia, Holandia, Włochy oraz Wielka Brytania.

GALERIA:

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu