kowalczyk

kps

CenyRolnicze
21 października 2021, Czwartek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.9449 EUR EUR - 4.5930 GBP GBP - 5.4461 DKK DKK - 0.6173
Archiwum


21.10.2021 MATIF: pszenica GRU21-276,50 (-0,63%), kukurydza LIS21-247,25 (0,00%), rzepak LIS21-686,25 (-1,72%) [euro/t]

20.10.2021 13:32 DRÓB, cena tuszki hurt: 5,30-6,00 zł/kg, średnia: 5,67 zł/kg (na podstawie informacji z 11 ubojni)

20.10.2021 SPRZEDAM 12 BYKÓW, mięsny, 800+ kg, wielkopolskie, turecki, 62-710, tel.: 782 540 383

20.10.2021 SPRZEDAM 7 KRÓW, 800+ kg, wielkopolskie, turecki, 62-710, tel.: 782 540 383

19.10.2021 SPRZEDAM 380 TON KUKURYDZY, transport firmowy, mazowieckie, węgrowski, 07-120, tel.: 513 516 204

18.10.2021 SPRZEDAM 30 TON KUKURYDZY, transport firmowy, mazowieckie, ostrowski, 07-320, tel.: 790 338 005

18.10.2021 SPRZEDAM 4 BYKI, hf, 650 kg, podlaskie, sokólski, 16-140, tel.: 510 641 861

18.10.2021 SPRZEDAM 15 BYKÓW, mięsny, 730 kg, kuj.-pom., toruński, 87-140, tel.: 508 131 008

15.10.2021 KUPIĘ 24 TONY SALETRY AMON., transport firmowy, warm.-maz., nidzicki, 13-111, tel.: 601 443 835

Dodaj komunikat

zm skiba

agrifirm

Rosja: produkcja wieprzowiny w pierwszym trymestrze zaliczyła dwucyfrowy wzrost

Redakcja

Rosyjska produkcja wieprzowiny w pierwszych czterech miesiącach 2020 r. wzrosła o 11,3% w porównaniu do analogicznego okresu 2019 r.

 

Od stycznia do kwietnia 2020 r. produkcja trzody chlewnej w organizacjach rolniczych wyniosła 1,5 miliona ton (ubój żywej wagi), co stanowi 11,3% lub 150 000 ton więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Główny wzrost został przypisany producentom w regionach Kursk, Tambow, Biełgorod, Woroneż, Psków, Orel, republiki Baszkortostan i Mordovia.

 

Kluczowymi czynnikami, które przyczyniły się do pozytywnego rozwoju produkcji trzody chlewnej są: stworzenie nowoczesnej bazy hodowlanej i wzmocnienie nadzoru weterynaryjnego.

 

ogloszenia dla hodowcow trzody chlewnej

 

Źródło: pig333.com

Loading comments...

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu