kps

kowalczyk

CenyRolnicze
21 stycznia 2022, Piątek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.9953 EUR EUR - 4.5303 GBP GBP - 5.4210 DKK DKK - 0.6087
Archiwum


22.01.2022 SPRZEDAM 25 T ŻYTA KONS. Z CERT. EKOL., transport firmowy, wielkop., złotowski, 64-915, tel.: 512 119 019

22.01.2022 SPRZEDAM 300 TUCZNIKÓW, 128 kg, 59%, warm.-maz., iławski, 14-260, tel.: 724 576 648

22.01.2022 SPRZEDAM 38 TON PSZENICY KONS., transport firmowy, lubelskie, hrubieszowski, 22-550, tel.: 602 798 956

21.01.2022 13:45 DRÓB, cena tuszki hurt: 6,80-7,50 zł/kg, średnia: 7,13 zł/kg (na podstawie informacji z 12 ubojni)

20.01.2022 SPRZEDAM 3 KROWY, 700 kg, podlaskie, grajewski, 19-213, tel.: 518 548 744

19.01.2022 SPRZEDAM DUŻE ILOŚCI JAJ, rozmiar: M, mazowieckie, żuromiński, 06-500, tel.: 739 443 590

19.01.2022 SPRZEDAM 50 TON PSZENICY PASZ., transport firmowy, świętokrzyskie, opatowski, 27-500, tel.: 513 853 622

19.01.2022 SPRZEDAM 100 TON PSZENICY KONS., transport firmowy, dolnośląskie, średzki, 55-311, tel.: 607 633 522

19.01.2022 SPRZEDAM 25 TON PSZENICY KONS., transport firmowy, mazowieckie, siedlecki, 08-125, tel.: 798 851 104

18.01.2022 SPRZEDAM 25 TON PSZENICY KONS., transport firmowy, lubelskie, biłgorajski, 23-413, tel.: 504 196 870

17.01.2022 SPRZEDAM 6 BYKÓW, mieszaniec, 650 kg, mazowieckie, nowodworski, 05-190, tel.: 512 683 420

Dodaj komunikat

zm skiba

agrifirm

Stokłosa i "Łmeat-Łuków" łączą siły. Rozpoczęła się fuzja obu firm

Redakcja
wiadomosci ceny-swin-w-polsce

Na rynku mięsnym w Polsce dojdzie do połączenie dwóch dużych podmiotów. Już od jakiegoś czasu mówiło się, że "stokłosa połączy się z Łukowem". 

 

W 2017 Zakłady Mięsne "Łmeat-Łuków" S.A. rozpoczęły procedurę połączenia z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie. Finalizacja połączenia planowana jest na koniec roku - czytamy w komunikacie wydanym przez oba podmioty.

 

Celem konsolidacji jest specjalizacja produkcji obu zakładów oraz optymalizacja kosztów działalności.

 

Zakłady Mięsne w Łukowie kontynuować będą ubój wieprzowy i wołowy, produkcję mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcję wędlin z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw.

 

Z kolei Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy w Śmiłowie specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz wszelkich innych wyrobów wędliniarskich.

 

Projektowane połaczenie obu zakładów ma na celu zwiększenie efektywności działalności i innowacyjności produkcjiPozwoli to także na stworzenie atrakcyjniejszej oferty produktowej.

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu