Nowe warunki eksportu polskiej wieprzowiny na rynek Singapuru

Joanna Kawka
trzoda chlewna swinka cenyrolnicze pl

W wyniku zintensyfikowanych działań podejmowanych przez Głównego Lekarza Weterynarii w 2017 roku służby weterynaryjne władz singapurskich poinformowały o akceptacji nowych warunków eksportu wieprzowiny na rynek Singapuru.

 

Polskie przedsiębiorstwa, które znajdują się na liście podmiotów uprawnionych do eksportu mrożonej wieprzowiny na rynek singapurski, mogą kontynuować eksport w oparciu o nowe, mniej restrykcyjne wymagania. Wymagania te określone są w zmienionym świadectwie zdrowia dla mięsa wieprzowego oraz w uzgodnionych Warunkach importu mrożonej wieprzowiny z Polski do Singapuru, do wglądu na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii.

Źródło: GLW

Autor: Joanna Kawka
Najnowsze artykuły autora:

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz