kps

kojs

CenyRolnicze
04 sierpnia 2021, Środa.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.8366 EUR EUR - 4.5468 GBP GBP - 5.3448 DKK DKK - 0.6114
Archiwum


04.08.2021 14:34 DRÓB, cena tuszki hurt: 6,30-7,60 zł/kg, średnia: 6,83 zł/kg (na podstawie informacji z 13 ubojni)

03.08.2021 MATIF: pszenica WRZ21-228,25 (-0,11%), kukurydza SIE21-295,00 (+1,72%), rzepak LIS21-528,00(+0,14%) [euro/t]

02.08.2021 SPRZEDAM 40 TON PSZENICY PASZOWEJ, transport firmowy, podlaskie, grajewski, 19-213, tel: 504 732 502

02.08.2021 SPRZEDAM 100 TON PSZENICY PASZOWEJ, transport firmowy, opolskie, brzeski, 49-318, tel: 696 297 078

02.08.2021 SPRZEDAM 25 TON RZEPAKU, transport firmowy, śląskie, myszkowski, 42-350, tel: 886 521 141

02.08.2021 SPRZEDAM 2 KROWY, 780 kg, mazowieckie, przasnyski, 06-330, tel.: 787 162 874

31.07.2021 SPRZEDAM 680 TUCZNIKÓW, 125-130 kg, 58-59%, łódzkie, łowicki, 99-414, tel: 721 335 315

31.07.2021 SPRZEDAM 25 TON ŻYTA KONS., transport rolnika, łódzkie, poddębicki, 99-232, tel: 606 302 313

31.07.2021 SPRZEDAM 85 TON KUKURYDZY, transport firmowy, wielkopolskie, słupecki, 62-400, tel: 663 689 136

30.07.2021 KUPIĘ 24 TONY ŚRUTY RZEPAKOWEJ, transport firmowy, opolskie, prudnicki, 48-231, tel.: 500 613 098

29.07.2021 SPRZEDAM 50 TON KUKURYDZY, transport firmowy, lubelskie, chełmski, 22-120, tel: 884 882 777

29.07.2021 SPRZEDAM 2 KROWY, 650 kg, kuj.-pom., brodnicki, 87-330, email: slawmuz@wp.pl

29.07.2021 SPRZEDAM 200 JAJ TYGODNIOWO, rozmiar: M, mazowieckie, mławski, 06-445, tel.: 514 569 159

29.07.2021 SPRZEDAM 2 BYKI, mięsny, 800 kg, opolskie, opolski, 46-030, tel.: 512 165 161

Dodaj komunikat

ph konrad

zm skiba

Rusza promocja mięsa wieprzowego na antenie TVP3 BYDGOSZCZ

Redakcja
trzoda chlewna wieprza pieprzem

W pierwszy dzień świąt TVP3 Bydgoszczy wyemituje pierwszy odcinek nowego kulinarnego show z wieprzowiną w roli głównej pt. „Wieprza Pieprzem”. Program powstał dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Wieprza Pieprzem to nowy kulinarny program, którego emisja rozpocznie się już w pierwszy dzień świąt (25.12) na antenie TVP3 Bydgoszcz. W rolę współprowadzących wcieliło się dwóch kucharzy -  Agata Jędraszczak ( prowadząca bloga Kuchnia Agaty) oraz Bartłomiej Witkowski (szef kuchni Hotelu Nicolaus w Toruniu). Razem z dziennikarką Iwoną Komisarek, będą przybliżać przepisy i informacje na temat mięsa wieprzowego .


Walory edukacyjne programu podkreśla szeroka gama ekspertów. Widz poza sposobem przygotowania potraw otrzyma także garść informacji o ekonomii, hodowli i wartości wieprzowiny. Do udziału w programie zaproszono między innymi przedstawiciela SGGW w Warszawie - prof. Andrzej Pisulę oraz prof. Wojciecha Kapelańskiego ( UTP w Bydgoszczy, Zakład Hodowli Trzody Chlewnej i Koni) - którzy przybliżą widzom nowe techniki hodowli wieprzowiny w Polsce. Nie zabraknie też wiedzy o wartościach zdrowotnych, które przedstawią m.in. Justyna Kubacka ( psychodietetyk ) oraz Anna Borowicz ( technolog żywności i żywienia). Będzie też o ekonomi i ergonomii w kuchni. Specjaliści w osobie Anny Firchów ( Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy ) i Longiny Borkowicz ( Zespół Szkół Gastonomiczno-Hotelarskich ) powiedzą, jak tanio i dobrze przygotować pyszny obiad dla całej rodziny.

Program finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Powstał we wsparciu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Sejmu RP. Jego głównym zadaniem jest dobra zabawa, świetna kuchnia z wieprzowiną w roli głównej i  szerzenie najnowszej wiedzy dotyczącej mięsa wieprzowego.

Emisja premierowego odcinka zaplanowana jest na pierwszy dzień świąt (25.12) na godzinę 19.00. Program będzie można obejrzeć na antenie TVP3 Bydgoszcz oraz za pośrednictwem strony internetowej programu – www.wieprzapieprzem.pl. Emisję, zaplanowano także na antenie TV Polonia.

Źródło: Inf. prasowa

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu