kps

skiba

CenyRolnicze
10 sierpnia 2022, Środa.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 4.6112 EUR EUR - 4.7138 GBP GBP - 5.5775 DKK DKK - 0.6335
Archiwum


11.08.2022 SPRZEDAM 6 BYKÓW, hf, 780 kg, kujawsko-pomorskie, golubsko-dobrzyński, 87-408, tel.: 721 152 950

11.08.2022 SPRZEDAM 6 JAŁÓWEK, mieszaniec, 600 kg, kujawsko-pomorskie, golubsko-dobrzyński, 87-408, tel.: 721 152 950

10.08.2022 13:28 DRÓB, cena tuszki hurt: 8,70-9,50 zł/kg, średnia: 9,11 zł/kg (na podstawie informacji z 12 ubojni)

10.08.2022 MATIF: pszenica WRZ22: 340,50 (+0,07%), kukurydza LIS22: 330,50 (+0,92%), rzepak LIS22: 659,00 (-0,19%)

10.08.2022 SPRZEDAM 1800 JAJ, M, mazowieckie, żuromiński, tel.: 533 228 808

10.08.2022 SPRZEDAM 4 BYKI, mięsne, 800 kg, warmińsko-mazurskie, piski, 12-230, tel.: 697 091 028

10.08.2022 SPRZEDAM 4 BYKI, mieszaniec, 400 kg, łódzkie, kutnowski, 99-311, tel.: 516 439 781

09.08.2022 SPRZEDAM 6 T GROCHU, transport firmowy, świętokrzyskie, starachowicki, 27-225, tel.: 662 239 459

09.08.2022 SPRZEDAM 550 T PSZENICY KONS., transport firmowy, wielkopolskie, kościański, tel.: 605 997 682

08.08.2022 SPRZEDAM 7 BYKÓW, hf, 700 kg, wielkopolskie, gostyński, 63-840, tel.: 783 888 781

08.08.2022 SPRZEDAM 1000 SZT. TUCZNIKA, 125 kg, 60%, wielkopolskie, rawicki, 63-930, tel.: 693 779 357

08.08.2022 SPRZEDAM 120 T KUKURYDZY, transport firmowy, łódzkie, poddębicki,99-235, tel.: 665 432 229

08.08.2022 SPRZEDAM 12 BYKÓW, hf, 800 kg, wielkopolskie, śremski, 63-140, tel.: 601 687 446

Dodaj komunikat

kowalczyk

kowalczyk

Rusza promocja mięsa wieprzowego na antenie TVP3 BYDGOSZCZ

Redakcja
trzoda chlewna wieprza pieprzem

W pierwszy dzień świąt TVP3 Bydgoszczy wyemituje pierwszy odcinek nowego kulinarnego show z wieprzowiną w roli głównej pt. „Wieprza Pieprzem”. Program powstał dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Wieprza Pieprzem to nowy kulinarny program, którego emisja rozpocznie się już w pierwszy dzień świąt (25.12) na antenie TVP3 Bydgoszcz. W rolę współprowadzących wcieliło się dwóch kucharzy -  Agata Jędraszczak ( prowadząca bloga Kuchnia Agaty) oraz Bartłomiej Witkowski (szef kuchni Hotelu Nicolaus w Toruniu). Razem z dziennikarką Iwoną Komisarek, będą przybliżać przepisy i informacje na temat mięsa wieprzowego .


Walory edukacyjne programu podkreśla szeroka gama ekspertów. Widz poza sposobem przygotowania potraw otrzyma także garść informacji o ekonomii, hodowli i wartości wieprzowiny. Do udziału w programie zaproszono między innymi przedstawiciela SGGW w Warszawie - prof. Andrzej Pisulę oraz prof. Wojciecha Kapelańskiego ( UTP w Bydgoszczy, Zakład Hodowli Trzody Chlewnej i Koni) - którzy przybliżą widzom nowe techniki hodowli wieprzowiny w Polsce. Nie zabraknie też wiedzy o wartościach zdrowotnych, które przedstawią m.in. Justyna Kubacka ( psychodietetyk ) oraz Anna Borowicz ( technolog żywności i żywienia). Będzie też o ekonomi i ergonomii w kuchni. Specjaliści w osobie Anny Firchów ( Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy ) i Longiny Borkowicz ( Zespół Szkół Gastonomiczno-Hotelarskich ) powiedzą, jak tanio i dobrze przygotować pyszny obiad dla całej rodziny.

Program finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Powstał we wsparciu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Sejmu RP. Jego głównym zadaniem jest dobra zabawa, świetna kuchnia z wieprzowiną w roli głównej i  szerzenie najnowszej wiedzy dotyczącej mięsa wieprzowego.

Emisja premierowego odcinka zaplanowana jest na pierwszy dzień świąt (25.12) na godzinę 19.00. Program będzie można obejrzeć na antenie TVP3 Bydgoszcz oraz za pośrednictwem strony internetowej programu – www.wieprzapieprzem.pl. Emisję, zaplanowano także na antenie TV Polonia.

Źródło: Inf. prasowa

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

POLECAMY


Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu