kojs

kojs

CenyRolnicze
22 września 2021, Środa.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.9460 EUR EUR - 4.6308 GBP GBP - 5.3828 DKK DKK - 0.6227
Archiwum


22.09.2021 13:35 DRÓB, cena tuszki hurt: 4,90-5,60 zł/kg, średnia: 5,23 zł/kg (na podstawie informacji z 11 ubojni)

22.09.2021 MATIF: pszenica GRU21-249,50 (+2,15%), kukurydza LIS21-219,25 (+1,62%), rzepak LIS21-607,00 (+0,17%) [euro/t]

21.09.2021 SPRZEDAM 2 BYKI, mięsny, 850 kg, zachodniopomorskie, szczeciński, 78-460, tel.: 790 310 252

21.09.2021 SPRZEDAM 4 BYKI, mięsny, 500 kg, warm.-mazur., ostródzki, 14-300, tel.: 661 111 990

21.09.2021 SPRZEDAM 50 TON ŻYTA KONS., transport firmowy, podlaskie, grajewski, 19-200, 502 319 998

21.09.2021 SPRZEDAM 8 BYKÓW, mieszaniec, 680 kg, lubelskie, bialski, 21-512, tel.: 798 707 916

20.09.2021 SPRZEDAM 100 TON KUKURYDZY, transport firmowy, mazowieckie, makowski, 06-200, 536 836 530

20.09.2021 SPRZEDAM 36 TON PSZENICY KONS., transport firmowy, mazowieckie, makowski, 06-200, tel.: 536 836 530

20.09.2021 SPRZEDAM 9 BYKÓW, mieszaniec, 820 kg, wielkopolskie, gnieźnieński, 62-280, tel.: 788 603 969

Dodaj komunikat

agrifirm

agrifirm

Brytyjski rekord sprzedaży wieprzowiny

Joanna Kawka

W marcu br. eksport wieprzowiny i produktów wieprzowych z Wielkiej Brytanii wyniósł ok. 18,2 tys. ton i był o 13% wyższy niż przed rokiem.

Był to jednocześnie nowy, miesięczny rekord wolumenu wysyłek, najwyższy od 1998 r.

W największym stopniu zwiększył się wywóz do Chin i Hongkongu, sięgając w marcu br. rekordowych 5 tys. ton.

Wysyłki podrobów wieprzowych były również najwyższe w historii i wyniosły 2,6 tys. ton. Wzrosły również znacząco ceny transakcyjne w eksporcie.

W omawianym okresie Wielka Brytania wysyłała wieprzowinę do 30 krajów i terytoriów na świecie. Ożywienie eksportu jest obecnie jednym z głównych czynników poprawy kondycji brytyjskiego sektora wieprzowiny, który od pod ponad dekady znajdował się w kryzysie.

 

Źródło: FAMMU/FAPA


Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu