Produkcja wieprzowiny w Niemczech.

Zgodnie z danymi federalnego biura statystycznego w roku 2011 produkcja przemysłowa mięsa w Niemczech była rekordowo wysoka i wyniosła 8,2 mln ton, tj. o 1,5% (119 tys. ton) więcej w stosunku do ubiegłego roku.

Wzrost produkcji mięsa wynikał głównie ze wzrostu wytwórczości w sektorze wieprzowiny i drobiu, odpowiednio o 2% (106,8 tys. ton) do 5,6 mln ton oraz o 3,1% (43,2 tys. ton) do 1,4 mln ton.

Produkcja wołowiny spadła o 2,7% (32,1 tys. ton) w porównaniu z rokiem 2010 do 1,2 mln ton.

 

Źródło: FAMMU/FAPA


Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz