Za dużo wody - mięso drobiowe we Francji poddane badaniom

Hanna Krugiełka

Francuski Urząd do Spraw Konkurencji i Konsumentów oraz Przeciwdziałania Oszustwom (DGCCRF) zbadał zawartość wody w drobiowym mięsie mrożonym.

 

Okazało się, że 23 procent pobranych próbek ma więcej wody niż pozwalają na to przepisy europejskie. Wśród 44 pobranych przez DGCCRF próbek 36 procent pochodziło z zakładów produkcyjnych, a reszta z centrów dystrybucyjnych i hurtowni.

 

Źródło: kipdip.org.pl

Hanna Krugiełka
Autor: Hanna Krugiełka
Hanna Krugiełka - absolwentka Akademii Rolniczej w Poznaniu, kilkuletni pracownik jednostek państwowych związanych z rolnictwem. Entuzjastka rolnictwa ekologicznego, miłośniczka przyrody. Pasjonatka sztuki słowa i praktykująca ją w różnych dziedzinach..

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.   Wszystkie artykuły autora
Najnowsze artykuły autora:

Loading comments...
Wiadomość z kategorii:

Obserwuj nas w Google News 

i czytaj materiały szybciej niż inni

Google Icons 16 512

Dołącz teraz