Sprzedaż Mięsa i Żywca Ubojnia Własna ”KRZAN” Krzan Marian powstała w 1990 roku w czasie przemian społeczno-gospodarczych w Polsce. Od początku firma zajmuje się skupem oraz ubojem bydła, owiec i kóz, a także hurtową sprzedażą mięsa.
Ubojnia Własna ”KRZAN” Krzan Marian została gruntownie przebudowania i zmodernizowana. Obecnie firma Sprzedaż Mięsa i Żywca Ubojnia Własna ”KRZAN” Krzan Marian może się pochwalić się nowymi technologiami i wysoką jakością parku maszynowego.
Firma posiada wdrożony system HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli), który decyduje o wysokiej jakości produktów. Od początku swej działalności firma stawiała właśnie na jakość wyrobów, czym zjednała sobie wielu kontrahentów. W zakładzie kładziemy nacisk przede wszystkim na dokładność bezpieczeństwo i zadowolenie klienta.