Kier Sp. z o. o. powstał w 1994 roku jako niewielka masarnia w Jastrzębiu Pomorskim.
Dzięki unikalnym recepturom i zwracaniu uwagi na każdy etap produkcji, produkty Kier Sp. z o. o. szybko stały się cenionymi towarami na rynku.
Dziś Kier Sp. z o. o. wytwarza w ciągu doby około 70 ton wyrobów, które szybko znajdują nabywców dzięki sprawnie funkcjonującej organizacji sprzedaży. Własny. nowoczesny tabor specjalistycznych samochodów i rozległa siec hurtowni rozprowadzających firmowe produkty marki "Kier" jest dla konsumentów gwarancją udanego zakupu. Zresztą o smakowych i jakościowych walorach tych wyrobów z uznaniem wyrażają się nawet branżowi konkurenci.
Kier Sp. z o. o. jest dziś także jednym z najnowocześniejszych zakładów w branży. Wieloletnie inwestycje w najnowsze linie technologiczne, maszyny i urządzenia, w systemy organizacji produkcji i zarządzania jakością przyniosły efekty. Przy czym najwyższe standardy technologiczne i techniczne udało się skojarzyć z autentycznym przywiązaniem do najlepszych tradycji polskiego wędliniarstwa.
Kier Sp. z o. o. stosuje naturalne, wyselekcjonowane przyprawy i stale odwołuje się do tradycyjnych polskich receptur. Wysoka klasa mięsa pochodzi od wyselekcjonowanej grupy sprawdzonych dostawców.