Zakład Przetwórczo Rolno - Spożywczy Ubojnia Drobiu S.J. jest firmą prywatną, założoną przez dwóch wspólników Marka Kujawskiego i Andrzeja Merchla w 1993 roku.
Ubojnia ma siedzibę w miejsowości Uniszki Cegielnia, 200m od trasy Warszawa-Gdańsk, w terenie leśnym.
Od początku swojej działalności Zakład Przetwórczo Rolno - Spożywczy Ubojnia Drobiu S.J. zajmuje się ubojem i rozbiorem drobiu grzebiącego z gatunków kura domowa.
Żywiec rzeźny przeznaczony do uboju jest transportowany do Zakładu Przetwórczo Rolno - Spożywczego Ubojnia Drobiu S.J. z wykorzystaniem własnych środków transportu.
Aby dostosować Zakład Przetwórczo Rolno - Spożywczy Ubojnia Drobiu S.J. do wymagań Unii Europejskiej, a także aby zapewnić bezpieczeństwo produktów oferowanych przez Zakład, w 2004 roku wdrożono system HACCP.
W zakładzie pracuje około 160 osób, z czego większość pracuje na stanowiskach produkcyjnych.
Odbiorcami tuszek i elementów drobiowych są sklepy, hurtownie oraz zakłady przetwórcze na terenie całej Polski. Zakład posiada także pozwolenia na eksport tusz i elementów do krajów trzecich takich jak: Emiraty Arabskie, Ghana, Kongo, Benin, Uganda, Honkong.
Podstawowym celem działalności Zakładu Przetwórczo Rolno - Spożywczego Ubojnia Drobiu S.J. jest produkcja tuszek, podrobów i elementów drobiowych (świeżych i mrożonych) o gwarantowanej jakości i właściwym bezpieczeństwie zdrowotnym. Bezpieczeństwo produktów oferowanych przez firmę jest nieustannie kontrolowane przez szczegółowy nadzór nad procesem produkcji.