kowalczyk

kojs

CenyRolnicze
06 maja 2021, Czwartek.
Kursy walut wg NBP: USD USD - 3.8066 EUR EUR - 4.5829 GBP GBP - 5.2908 DKK DKK - 0.6163
Archiwum


06.05.2021 MATIF: pszenica MAJ21-253,50 (+ 2,01%), kukurydza CZE21-258,25 (+2,89%), rzepak SIE21-540,50 (+3,49%) [euro/t

05.05.2021 13:22 DRÓB, cena tuszki hurt: 6,70-7,50 zł/kg, średnia: 6,96 zł/kg (na podstawie informacji z 12 ubojni)

Dodaj komunikat

zm skiba

zm skiba

O FIRMIE

Rzeźnia Mróz Sp. z o. o.

333 pkt

Borzęciczki 29 a, 63-720 Koźmin Wielkopolski
Województwo : wielkopolskie,
Powiat: krotoszyński
NIP: 6211488131
REGON : 250738657

Na Portalu CenyRolnicze.pl od : 2014-12-08 13:37:40

Zakład zlokalizowany od początku w Borzęciczkach, zaopatrywał Z.P.M."Mróz" w surowiec od 1997 roku.

 

Pod koniec 1999 rozpoczęto budowę nowoczesnego zakładu, w sąsiedztwie starego budynku rzeźni. Trwająca 3 lata budowa zakładu z dostosowaniem poziomu sanitarno-weterynaryjnego i technologicznego do wymagań Unii Europejskiej została ukończona w roku 2002, tuż po tym 10 kwietnia 2003 zakład otrzymał prawo do produkcji i eksportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej.

 

W 2006 roku została uruchomiona linia rozbiorowa. W 2008 roku zakład otrzymał pozwolenie eksportowe na rynek ukraiński.

 

Obecnie zakład rozbiera 500 półtusz i zabija 1000 sztuk dziennie.

 

Rzeźnia "Mróz" to jedna z najnowocześniejszych rzeźni trzody chlewnej w zachodniej Polsce. Zakład spełnia wszystkie wymagania sanitarne określane przez odbiorców krajowych i zagranicznych.

 

Wprowadzenie najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych gwarantuje wyrobom światowy poziom i pozwala konkurować z rozwiniętymi przedsiębiorstwami Europy Zachodniej. Pod jednym dachem, pokrywającym powierzchnię 11 tys. m2 umieszczono linię ubojową, której proces oparty jest na światowej renomy niemieckiej linii ubojowej, o wydajności 150 szt. na godzinę, magazyny, mroźnię o możliwości przechowywania 8 tys. ton mięsa jednorazowo w temperaturze -20, oraz nowoczesną ekspedycję.

 

Rzeźnia "Mróz" wyposażona jest w próżniowy system usuwania poubojowych odpadów. Na osiągnięcie maksymalnego efektu jakościowego ma wpływ klasyfikacja tusz wieprzowych, która odbywa się w systemie EUROP.

 

Istotnym czynnikiem, na który zwraca się szczególna uwagę jest chłodzenie poubojowe dwustopniowe z tunelem szokowym, gwarantujące mięso o wyjątkowej trwałości i jakości.

W Rzeźni "Mróz" został wdrożony system kontroli wewnątrz zakładowej HACCP, zakład działa pod ścisłą kontrolą zespołu lekarzy weterynarii, posiada też własną mechaniczno-biologiczną oczyszczalnię ścieków.

 

Rosnący eksport elementów wieprzowych do Wielkiej Brytanii spowodował wprowadzenie brytyjskiego systemu kontroli zarządzania jakością – BRC.

 

Maksymalne możliwości produkcyjne zakładu wynoszą 30 tys. ton mięsa rocznie. Zatrudnienie znalazło tutaj 150 osób.

 

Firma Rzeźnia „Mróz” stale poszukuje nowych partnerów handlowych.

GALERIA:

Copyright © CenyRolnicze 2021. All rights reserved | Polityka prywatności i plików cookies | Regulamin serwisu