Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Wojciechowski-WOY" w Bukowcu Opoczyńskim powstał w 1990 roku i od tego momentu nieprzerwanie jest obecny na polskim rynku mięsnym.
Aktualnie Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Wojciechowski-WOY" jest jednym z liderów wśród dużych i nowoczenych firm przetwórczych w województwie łódzkim.
Dzięi przywiązaniu do tradycyjnych receptur, a jednocześnie podążaniu za nowoczenymi trendami i rozwiązaniami, firma jest szeroko rozpoznawalna, zwłaszcza pod marką "WOY".
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Wojciechowski-WOY" stawia na czynnik ludzki, dlatego załoga i rozwój pracowników są priorytetemi firmy.
Chcąc oferować produkt Najwyższej Jakości, Zakład Usługowo-Handlowy posługuje się zasadą - TYLKO POLSKIE MIĘSO I TYLKO LOKALNI DOSTAWCY.