FROST&MEAT by MRÓZ Sp. z o.o. ma swoje początki w latach 90. ubiegłego wieku. Zakłąd mięsny w Poniecu zajmował się wówczas własnym skupem, obojem i rozbiorem trzody chlewnej. W 2001 roku podjęto decyzję o budowie chłodni, aby wyjśc na przeciw oczekiwaniom klientów i rozszerzyć ofertę o elementy mrożone.
Obecnie Chłodnia Składowa to 9263m2 powierzchni składowania, 32 tys. miejsc paletowych. Chłodnia składa się z dwóch komór chłodniczych do składowania produktów chłodzonych z temperaturą regulowaną, w zależności od rodzaju składowanych towarów, dwóch komór zamrażalniczych do szybkiego zamrażania towarów w temp. do -40°C, czterech komór składowych w tym trzech z regałami wysokiego składowania, w których gwarantowana temperatura przechowywania towarów wynosi -22,1°C.
Zakład w Poniecu w 2015 roku został włączony do Grupy Mróz - lidera na polskim i zagranicznym rynku. Dzięi fuzji zakład w Poniecu wzmocnił zdecydowanie swoją pozycję wśród konkurencji.
Dzięki doświadczeniu i podążaniu za nowoczesnymi trendami w branży, FROST&MEAT by MRÓZ Sp. z o.o. jest rzetelnym kontrahentem i partnerem biznesowym godnym zaufania, z którym wspólpracuje wiele podmiotów z branży mięsnej.